Cum S-au Descurcat Deputații Ialomițeni din Mandatul 2016-2020?

Distribuie acest articol dacă îți pasă!

Conform datelor oferite de site-ul Camerei Deputaților, aleșii din mandatul 2016-2020 au primit un salariu mediu brut de 14772 lei (care a pornit de la 13050 lei și a ajuns în ultimul an la 18720 lei). La această sumă nu se adaugă indemnizațiile suplimentare pentru lideri de grup, șefi de camere, secretari și președinți de comisii.

Acești bani sunt plătiți în totalitate din munca noastră, cuantificată în taxe, impozite și accize care ne sunt reținute la fiecare salariu și la fiecare achiziție. Prin urmare, este în interesul nostru să fim cât mai bine informați și să îi tragem la răspundere pe cei pe care îi plătim să ne reprezinte interesele.

Din păcate, se întâmplă destul de des să auzim despre deputați și senatori doar în campaniile electorale. Nu știm exact ce au făcut, în ce măsură și-au respectat promisiunile și cum au votat pentru fiecare proiect de lege.

Rolul de a raporta obiectiv aceste date îi revine presei locale – însă din motive care țin de finanțare, jurnaliștii nu pot mereu să publice tot ceea ce vor; de multe ori, se întâmplă ca presa să fie mai bine plătită pentru a nu publica anumite informații, primind diverse sponsorizări.

Din fericire, eu exist și îmi câștig existența independent în relație cu această întreagă mașinărie de propagandă. Nu sunt șantajabil și nu există pârghii asupra mea. Și cum am avut vreo două ore libere, am decis să fac puțină muncă în folosul comunității și să culeg datele într-un tabel personalizat.

Toate informațiile sunt publice și pot fi consultate pe site-ul Camerei Deputaților – faptul că ele nu ne sunt comunicate este o problemă gravă a democrației noastre și un motiv pentru care avem un nivel atât de ridicat de corupție.

În vederea realizării acestui tabel, am folosit o metodologie simplă, obiectivă și ușor de înțeles pentru oricine.

Am luat în considerare implicarea (luări de cuvânt, durata declarațiilor în plen, prezența la vot) și loialitatea față de partid (în ce procent a votat fiecare „cu partidul” și câte dintre proiectele legislative controversate au fost votate?).

Rezultatul poate fi observat mai jos. Și din motive care țin de obiectivitatea mea de analist, mă voi abține de la comentarii. Am marcat cu verde performanțele cele mai bune și cu roșu devierile de la regulă.

Mai mult de atât, am folosit cifre care nu sunt supuse interpretării și am avut grijă să le plasez într-un context care permite comparații. Concluziile nu vor fi trase de către mine, ci de către noi toți – pentru că din munca noastră am avut grijă să le plătim lunar indemnizațiile, sporurile, deplasările, personalul de la cabinete parlamentare, șoferii, consilierii, asistenții și aparițiile în presă. Uitați ce am primit în schimb:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *