Oameni Liberi, Ep. 3: Vlad Călincu

Distribuie acest articol dacă îți pasă!

Vlad Călincu este student la Universitatea Politehnică din București. În timpul liber îi place să citească despre economie, politică și istorie – iar partea cea mai interesantă este că el a îmbrățișat teoriile școlilor de gândire de stânga, în timp ce eu sunt mai degrabă atras de libertarianism și piețe libere.

Această înregistrare, care a fost realizată în direct, este o dezbatere între două școli de gândire opuse din punct de vedere ideologic. Pe parcursul discuției reușim să identificăm mai multe puncte comune și suntem de acord cu afirmațiile celuilalt mai des decât ne-am fi așteptat. Iar calea de mijloc dintre argumente ar trebui să ne ajute să progresăm și să menținem fericirea și mulțumirea unui număr mai mare de oameni.

Pentru că în sinea ei, această dezbatere este un exemplu pentru ceea ce noi ar trebui să facem mai des alături de oamenii cu care nu suntem neapărat de acord: să le ascultăm opiniile, să înțelegem de ce gândesc diferit față de noi și să căutăm o modalitate de a rezolva disputa într-un mod cât mai convenabil pentru ambele părți.

Într-o democrație funcțională, toată lumea are dreptul la opinie și participă la procesul de luare a deciziilor. Iar dacă noi mai degrabă îmbrățișăm platforma unui partid decât să gândim în funcție de propriile valori și idei, ne îndepărtăm de adevăr și devenim mai nefericiți în timp.

Ascultă episoadele anterioare din Oameni Liberi, în care vorbesc alături de Roxana Orbu din Grindu și Marian Raicu din Maia, dar și Ayhan Emilianof din Slobozia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *