Oameni Liberi, Ep.1: Roxana Orbu și Marian Raicu

Distribuie acest articol dacă îți pasă!

 

Astăzi, 6 noiembrie 2020, am intrat în ce-a de-a doua campanie electorală din viața mea. Sunt din nou independent, dar de data aceasta magnitudinea operațiunii se extinde pe teritoriul a 7 orașe și 59 de comune.

Odată cu această extindere am decis să schimb și abordarea: în loc să mă bazez pe abilitatea mass media de a promova ideile mele prin intermediul unor interviuri și articole, voi inversa procesul și voi face interviuri, discuții și dezbateri direct cu oamenii. Și mi-am propus să le fac atât de bune încât să nu poată fi ignorate și să ajungă presa să scrie despre ele și să le comenteze (pentru ca inversarea să fie completă).

Cu siguranță mi-ar fi plăcut să mă întâlnesc cu oamenii în persoană, să discutăm 1 la 1 în aceeași cameră și să servim ceai pentru a ne drege glasurile. Dar în contextul unei pandemii care îi împinge până și pe elevi să facă școala de la distanță, am decis să organizez discuțiile prin videoconferință și să le transmit în direct pe pagina mea de Facebook.

În principiu, ideea este să am un nou invitat (și un nou episod) în fiecare seară. Sunt mii de oameni de o calitate extraordinară în Ialomița și cred că merită promovați, ascultați, încurajați și recomandați. Faptul că eu îi descopăr și discut cu ei face parte dintr-o altă întorsătură de situație care sfidează paradigmele alegerilor: în loc să merg la cetățeni cu un „program de guvernare” și să încerc să îi conving că este cea mai tare creație de la clătite cu gem și până în zilele noastre, voi învăța de la ei și voi încerca să le înțeleg problemele, nevoile, dorințele și aspirațiile.

Iar după ce voi obține toate cele 57.265 de voturi, voi fi mai bine pregătit și mai informat decât oricare dintre membri de partid. 

Vă place această dublă întorsătură de situație? Atunci urmăriți zilnic activitatea mea pe Facebook și aici, pe site-ul personal.

Ascultă discuția cu Roxana Orbu din Grindu și Marian Raicu din Maia!

Roxana Robu este o absolventă de drept și științe ale educației, care s-a făcut remarcată în comuna Grindu prin inițiativa de a candida pentru funcția de primar.

Folosind experiențele pe care le-a acumulat ca voluntar pentru Crucea Roșie și proiectul educațional Ajungem MARI, Roxana și-a propus să înființeze în Grindu o asociație a tinerilor care să aibă un caracter apolitic și non-profit.

În acest episod voi avea ocazia de a afla mai multe despre planurile Roxanei și vom dezbate teme precum libertatea, implicarea tinerilor, importanța educației și lecțiile învățate în campaniile electorale.
 
 
În cea de-a doua parte îl puteți asculta și pe Marian Raicu din Maia: un activist convins, care își ajută comunitatea prin obținerea de informații despre cheltuielilor aleșilor și prin instruirea asupra folosirii legii 544/2001.

Deși Marian lucrează în industria IT din Olanda, el este foarte pasionat de agricultură, legumicultură și ecologie. Mai mult de atât, își dorește să se întoarcă acasă și să aplice o parte din lecțiile pe care le-a învățat în occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *