Oameni Liberi, Ep. 4: Eugen Cristea

Distribuie acest articol dacă îți pasă!

L-am cunoscut pentru prima dată pe dl. Eugen Cristea în primăvara anului 2011. Pe atunci, eu eram student în clasa a 12-a și reprezentam Asociația Tinerilor din Ialomița, în timp ce dl. Cristea fondase recent organizația A-Z Men Sana Expert și era în căutare de colaborări cu tineri.

Încă din primele momente, l-am apreciat pe dl. Eugen Cristea pentru entuziasmul contagios și pentru stilul său de a încuraja indiferent de situație. Pentru un adolescent dintr-un oraș de provincie care a crescut cu anumite complexe și interdicții, era ceva grozav să descopăr pe cineva care făcea totul să pară posibil.

În vara lui 2011 mi-am luat chitara și am urcat pe scenă de 2 ori în cadrul concursului de talente organizat de A-Z Men Sana Expert. Nu am fost nici cel mai slab pregătit din concurs, dar nici cel mai bine pregătit. Însă încurajările d-lui Cristea m-au ajutat să trec peste emoțiile de atunci și să am curajul să ofer tot ceea ce pot fără a mă gândi la felul cum mă vor judeca cei din jur.

9 ani mai târziu, eu am încheiat faza din viață în care alerg după diplome și titluri academice (sau cel puțin așa sper) și mă lupt pentru a obține cele 57.265 de voturi care îmi sunt necesare pentru a-i reprezenta pe ialomițeni în Camera Deputaților. D-l Cristea este neschimbat în spirit: a învins cancerul și a ajuns la vârsta de 69 de ani fără ca timpul să îi îmbătrânească sufletul. Dacă îl veți întreba, va răspunde că se simte ca la 40 de ani – iar acest fapt se datorează și exercițiilor fizice și a mersului zilnic pe bicicletă.

M-am bucurat nespus să îl aud pe dl. Eugen Cristea pentru prima dată din 2011 și a fost o surpriză plăcută să realizez că nu s-a schimbat absolut deloc. Este la fel de idealist și la fel de convins că tinerii au puterea de a schimba lumea în bine. 

Poate că majoritatea locuitorilor din Slobozia îl asociază cu tipografia pe care a deținut-o și a gestionat-o pe parcursul mai multor ani. Însă pentru mine este un om cu un spirit mereu tânăr care nu a lăsat răutățile din jur să îi afecteze optimismul și tendința de a-i încuraja pe ceilalți. 

 

Ascultați și episoadele anterioare din „Oameni Liberi”:

  1. Roxana Orbu și Marian Raicu
  2. Ayhan Emilianof
  3. Vlad Călincu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *