Oameni Liberi, Ep. 6: Mihaela Stan (Dezbatere)

Distribuie acest articol dacă îți pasă!

Mihaela Stan este unul dintre candidații USR-PLUS din județul Ialomița. Originară din București, ea a urmat o carieră universitară în Londra și ulterior a decis să înceapă un proiect educațional pentru copiii din Valea Ciorii.

Acest episod este o dezbatere care urmărește să ajute la delimitarea diferențelor dintre noi, dar într-un final ne ajută să găsim o punte de legătură. În fond, legiuitorii țării ar trebui să petreacă mai mult timp discutând problemele pentru a identifica elemente comune. Iar eu și Mihaela Stan, în calitatea noastră de candidați pentru câte o funcție de legiuitor, oferim un exemplu de desfășurare.

În mod tradițional, în Ialomița candidații nu sunt confruntați într-un mod critic. Orice „dezbatere” este mai degrabă un timp de emisie cumpărat pentru a promova partidul și candidatul. Și din păcate, acest proces se derulează și prin complicitatea televiziunilor și presei.

Dar ceea ce noi reușim să facem este cu adevărat inedit: vorbim despre felul cum ne raportăm la autoritatea Statului, înțelegerea pe care o avem despre libertate și ajungem inevitabil să discutăm despre problemele din sistemul național de educație.

În concluzie, îi mulțumesc Mihaelei Stan pentru ocazia de a organiza această dezbatere și sper (probabil degeaba) că acesta este doar începutul și candidații actuali și viitori vor avea curajul de a vorbi liber în fața oamenilor, într-un mediu critic unde sunt răspunzători pentru fiecare afirmație. Dar probabil că formatul de scenetă regizată probabil că nu se va schimba prea curând.

Sper totuși că, prin votul vostru, eu și Mihaela Stan vom ajunge să fim colegi în Parlament. Nu vom fi de acord de cele mai multe ori, dar vom găsi mereu o cale de rezolvare.

Conversația a fost înregistrată în direct pe pagina mea de Facebook.

Episodul 1 cu Roxana Orbu și Marian Raicu

Episodul 2 cu Ayhan Emilianof

Episodul 3 cu Vlad Călincu

Episodul 4 cu Eugen Cristea

Episodul 5 cu Octavian Cristea 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *